SuperPro Racing presents
NorCal Cyclocross Series

NCCX Race 2 // Lion of Fairfax

Saturday, October 12

Results

Location

The Lion of Fairfax, now in its eighth year, is out hunting new territory again. This year's venue is Foothill College in sunny LOS ALTOS, California — a new venue which has never held a cyclocross race before and holds much promise.

Schedule

Here is the start schedule. You see your start time. You also see "staging" before it. You report to the start at the beginning of the STAGING time slot so we can get you gridded up. Your grid position for this first event is based on how fast you registered for the season pass online. Good job! STAGING WILL BE ON THE PAVEMENT IN THE PARKING LOT. It will be signed and the mavens at reg can point you to it also.

Category Length Start End
Junior 10-14 30 minutes 8:30 9:00
Junior 15 - 18 30 minutes 8:30 9:00
Junior Women 30 minutes 8:30 9:00
Women C 30 minutes 8:30 9:00
Staging — 15 minutes
Cat C 35+ Men 35 minutes 9:15 9:50
Cat C Men 35 minutes 9:15 9:50
Staging — 10 minutes
35+ B Master Men 45 minutes 10:00 10:45
45+ B Master Men 45 minutes 10:00 10:45
55+ Open Master Men 45 minutes 10:00 10:45
Staging — 15 minutes
35+ A Master Men 60 minutes 11:00 12:00
45+ A Master Men 60 minutes 11:00 12:00
Staging — 10 minutes
KIDS RACE!!! 20 minutes 12:10 12:30
Staging — 15 minutes
Women A/Elite/Pro 45 minutes 12:45 1:30
35+ Masters Women 45 minutes 12:45 1:30
Women B 45 minutes 12:45 1:30
Staging — 15 minutes
Open Men A/Elite/Pro 60 minutes 1:45 2:45
Open SS Men A 60 minutes 1:45 2:45
Staging — 15 minutes
Cat B Men 45 minutes 3:00 3:45
Cat B SS Men 45 minutes 3:00 3:45

Course

Once again our friends at Cyclocross Magazine lent their time and know-how to help us shape a course that you're sure to be talking about weeks and months from now. A fast 1.7 mile long loop with off-camber downhills, tight twists through trees, a hairpin on beautiful pavement, native woodchip habitat, one set of barriers and one technical run up. The course is wildly different from last week's climbing challenge.

Everything Else

The forecast calls for 77 degrees and sunny. Perfect for NorCal 'cross. The venue has loads of parking, indoor toilets and a cold drinking fountain. It's located directly off 280 twenty minutes from San Jose, forty minutes from San Francisco and fifty minutes from Oakland.

Mike's Bikes will be offering neutral mechanical support all day and Cycles Fanatic will be providing the neutral wheel pit. There will be no food or beverage support at this event so you're tailgating with your team / cohorts.

PUBLIC SERVICE ANNOUNCEMENT: We found a couple/few goat head thorns in one section of the course… Maybe leave your fancy Dugast tubies without sealant at home for this one? Also, this is our first time at this venue; please be discreet with your adult beverage if you bring them.

IMPORTANT MESSAGE: There is to BE NO WARMING UP or PRE RIDING ON THE COURSE DURING RACES. Once the lead racer crosses the line for the finish in a race you may then enter the course to pre-ride it / warm up but PLEASE BE RESPECTFUL OF RIDERS WHO ARE STILL OUT THERE. If we see you on the course when you are not supposed to be YOU WILL BE CALLED OUT BY NAME FOR HAVING BROUGHT SHAME AND DISHONOR TO YOUR TEAM AND SPONSORS. We may or may not dock your time as well. Don't try us.

Chromatic Coffee will be onsite again with their delicious bean juice for you. Help support their efforts by buying a bag of their locally roasted beans!

Call-ups are based on your finish from last week. The staging area is 100m from the timing tent on the pavement in the parking lot. We are using parking Lot #4. REMEMBER TO BRING YOUR NUMBER FROM LAST WEEK; it's yours to use for the entire series. Even if you pre-register and have a number from last weekend YOU MUST CHECK IN AT REGISTRATION. If you don't check in, your number won't be entered into the timing system, and your racing will be for naught…

The course will be open for inspection from 5:00 - dusk on Friday. Use parking lot #4 only please.

Design: Justin Bucktrout Development: Adam Hemphill Copy: Meredith Obendorfer Photography: Pamela Palma © 2013